[FOTO] Evropska noć istraživača 2018

Evropska noć istraživača, godišnji sajam nauke koji se već tradicionalno organizuje širom Evrope u posljednjoj sedmici septembra, ove godine je po prvi puta organizirana i u Tuzli. Pod sloganom ”Let’s STEAM! Stvarajmo nove prilike”, u kampusu Richmond Park International School Tuzla okupio se veliki broj posjetilaca, koji ovaj događaj smatraju festivalom nauke i istraživanja. Doprinos promociji nauke i znanja dao je i Odsjek za fiziku Prirodno - matematičkog fakulteta u Tuzli, skupa sa drugim odsjecima.  

Osim u Tuzli događaj je ljubitelje nauke okupio i u Banjoj Luci, Mostaru, Bijeljini, Goraždu, Sarajevu, Zenici, Konjicu i Brčkom, s ciljem povećanja svijesti o istraživanju i inovacijama u BiH, davanja podrške istraživačima i promociji dostignuća domaćih naučnika. 

U Evropskoj noći istraživača učestvovali su srednjoškolci i osnovci iz Tuzlanskog kantona. Takođe Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli, Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija Empirica Tuzla, Turistička zajednica Tuzla, Tuzlanski vatrogasci, Telemach i mnogi drugi. Prisutni su bili i predstavnici Evropske Unije, Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, kao i Gradske uprave Grada Tuzle.

Foto galerija sa Evropske noći istraživača 2018 dostupna je FOTO ALBUMU!